Obezita

Můj problém je následující, do 18let jsem hodně hubený, spíš jako kost a kůže, kolem 20. roku jsem měl 80kg/182cm, ve 24 letech 120kg a stejnou váhu jsem měl do 27let. Nyní 29 let 145kg. Byl jsem před 2 lety na vyšetření žaludku, endoskopii s výsledkem braniční kýla, od té doby užívam denně Helicid, problémy s nevolnostní sice zmizely, ale od té doby přibírám 10kg/rok. Jím stejně jako dříve, každý den snídám (dříve ne), omezuji sladké, smažené, jím menší porce, denně aspoň chvíli cvičím, ale stále přibírám. Zkoušel jsem nutrniční poradny, ale výsledek byl opačný. Poraďte jestli se nechat ještě vyšetřit nebo co dělat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud stále přibíráte, tak je někde nějaká chyba. Základní principy zdravého životního stylu jsou: 1. PRAVIDELNÁ strava (rozestupy cca 2,5 - 4 hodiny) 2. PŘIMĚŘENOST a VYVÁŽENOST stravy, tedy jen optimální energetický příjem, ale i rozložení během dne a poměr jednotlivých živin je důležitý 3. PITNÝ REŽIM, který

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Články: Kdy lze nasadit biologickou léčbu u Bechtěreva?
Léčba Bechtěrevovy nemoci...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: