Oboustranný zápal plic v 19 letech

Je mi 19 let a lékař (respektivě pohotovostní ambulance) mi zjistili že mám oboustranný zápal plic podrobněji oboustranně v dolních plicních polích, vlevo s obrazem pleuropneumonie,konsolidace a vpravo kraniálně nasedající na plicní hilus, můj dotaz směřuje k léčbě respektivě jak dlouho může trvat léčba doktora jsem vyhledala díky silné bolesti břicha a RTG zjistil toto, okamžitě mě vzali do nemocnice na interní oddělení odkud jsem po týdnu odešla na revers jelikož se raději léčím v klidu doma, nasadili mi antibiotia které mám už dobrané ale dýchá se mi o moc hůř bolest je nejsilnější při hlubokém nádechu či výdechu, tudíž mě zajímá jak moc by to mohlo být vážné (i tedy následky potom do budoucnosti) do toho všeho jsem astmatička, celiačka a alergička. Děkuji za vaši odpověď!!

Odpověď odborníka:

dobrý den, máte-li stále bolesti a také dechové obtíže, je možné, že zápal plic na podaná antibiotika nezareagoval ideálně a může přetrvávat nebo se zhoršit, Často je nutné antibiotika změnit nebo podat delší dobu. Je nutný kontrolní snímek plic a v případě trvání další léčba (nedá se odhadnout, jak dlouho může trvat), dle stavu a nálezu doma nebo asi lépe opět v nemocnici.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Vitamín B9
Články: Vitamín B9
Co bychom měli vědět o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Rány potřebují dobře „nakrmit“
Články: Rány potřebují dobře „nakrmit“
Aby naše tělo správně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: