Oboustranný zápal plic

Dobrý den,mám velký dotaz,můj otec /59 let/je 3 den hospital.v nemoc,nemohl dýchat a vysoké horečky,nasadili ATB a zjistili oboustranný zápal plic. Když jsme se ptali MUDr. zda je to nakažlivé,odpověď zněla,že to nemá virové,ale mívají to prý i celé rodiny,tak tomu opravdu nerozumím. Jde mi o to,že máme se sestrou malé děti a chtěli bychom ho navštívit až ho propustí. JE tedy oboustr. Z.plic/když není virový/nakažlivý?nebo po jaké době léčení doma ho můžem navštívit, děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den Iveto! Nejčastějším vyvolavatelem zápalu plic bývají u starších lidí bakterie, je tedy pravděpodobné, že váš tatínek trpí zápalem plic způsobeným bakteriemi. Takové onemocnění je samozřejmě nakažlivé, přenáší se hlavně kapénkami. Pokud nasazená antibiotická léčba zabírá (dochází k ústupu horeček, ke zlepšení celkového stavu) klesá i infekčnost nemocného. Poté co pacient dobere antibiotika, by už neměl být infekční a nemusíte se bát ho navštívit. Pokud bude z nemocnice propuštěn s tím, že má ještě několik dnů dobírat antibiotika, odložila bych návštěvu s malými dětmi až na dobu kdy je dobere. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x