Obstřik

Dobrý den,byla mi diagnostikována risartroza a včera jsem byla na obstřiku kloubu na pravé ruce.Jestliže jsem do té doby měla bolesti při určitých pohybech a při námaze,po obstřiku to bolí daleko víc,jakýkoliv pohyb palce je bolestivý a výrazně omezený,např.vytvořit tzv."špetku" je prakticky nemožné.Oblast kolem kloubu je mírně nateklá.Je to následek obstřiku,který se upraví sám nebo je něco špatně?Děkuji za odpověď,Dana.

Odpověď odborníka:

Punkce a nástřik způsobí bezprostředně po provedení bolest, ale ta poměreně rychle odezní. Pokud by se bolest a případně zarudnutí prodlužovalo je nutná kontrola, protože by se mohlo jednat o zánětlivé změny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: