Ochrana při braní antikoncepce

Dobrý den, přecházím z vaginálního kroužku na antikoncepci Ayreen a potřebuji poradit. Antikoncepci beru ze zdrav. důvodů (endometrioza), tudíž bez pauzy. Bohužel během užívání Nuvaringu trpím stále špiněním, je tedy nutné přejít na jinou antikoncepci...správně bych kroužek měla vyjmout příští sobotu, je možné ihned navázat a začít brát Ayreen? Lékař tvrdil, že mám kroužek vyjmout a poté 1. den menstruace začít brát Ayreen. To se mi ale nechce, jednak v té době budu na dovolené a jednak každá menstruace zhoršuje endometriozu. Tvrdil, že když to takto neudělám a přejdu na jinou antikoncepci hned bez pauzy, nebudu chráněná před otěhotněním. Znamená to, že nebudu chráněná jak dlouho? Mohu tedy kdykoliv vyjmout kroužek, ihned přejít na Ayreen + určitou dobu (týden?) se chránit ještě další metodou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v den,kdy vyndáte kroužek, začněte baštit první tabletku z nové antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: