Očkování boostrix

Dobrý den, před týdnem 11.6. jsem byla přeočkována vakcínou Boostrix (kombinace proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli) a až po třech dnech po očkování se začly projevovat problémy..hrozná únava, bolest hlavy, bolest svalů, celková slabost. A už to trvá skoro týden..je to možné? a může to být způsobeno vakcínou? Předtím jsem byla v pohodě, ale teď jsem ráno ok a když přijdu z práce tak jsem vyřízená a musím si jít lehnout a spát místo toho abych šla sportovat, jak jsem byla zvyklá. Tak mě právě napadlo, zda to nemůže být vakcínou a za jak dlouho tyto příznaky odezní? Žádnou alergickou reakci na kůži (bulka v místě vpichu, zarudlá kůže) jsem neměla, jen mě to místo asi 4 dny lehce bolelo když jsem se ho dotkla, ale jinak vše ok. Děkuji za odpověď. Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže, které popisujete sice teoreticky mohou souviset s očkováním, ale spíše předpokládám, že se bude jednat o jiné onemocnění, doporučuji navštívit praktického lékaře, vyšetří Vás a stanoví další postup. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: