Otěhotnění po očkování vakcínou boostrix

Dobrý den, zvažuji očkování vakcínou Boostrix, protože plánuji těhotenství a chtěla bych chránit proti černému kašli miminko po porodu. Mám dva dotazy: 1. Za jak dlouho po aplikaci vakcíny mohu otěhotnět? 2. Jak dlouho bude asi po porodu chráněno miminko mými protilátkami, získanými tímto očkováním (i v případě, že chci kojit)? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protilátky, které získá miminko přes placentu se postupně rozpadají a prakticky mizí cca 4-6 měsíc vývoje miminka - stejně tak vaše protilátky proti černému kašli. V tomto období zároveň kojenec nemá ještě plně funkční svůj imunitní systém, postupně se od narození imunizuje a tak je toto období nejrizikovější, dochází v něm k projevům vzácných imunodeficitních onemocnění. Očkování doporučuji minimálně měsíc před snahou otěhotnět. Klima

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: