Očkováni kojence a homeopatika

Dobry den, ziji v Anglii, mam 3 mesicniho chlapecka. Bere hpmeopatika na prdiky. Jiz mel prvni ockovani ve druhem mesici. Chtela bych se zeptat, zda muze brat homeopatika zaroven s ockovanim. Ted nas ceka Meningitis C. Muzete mi, prosim, napsat, proti cemu to je a zda je to nezbytne. Mohou homeopatika ci antikoncepce, kterou beru - Cerazette-obsahujici pouze progestogen hormon, ovlivnit ci zpusobit velky prirustek vahy meho chlapecka. 3. kvetna mu budou 3 mesice a vazi 7 a ctvrt kila. Pri narozeni mel 3,5 kg a meril 54 cm. S manzelem jsme oba vysoci. Dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, homeopatika můžete užívat i v rámci očkování. Očkování, které syna čeká, je proti meningokoku skupiny C, který může vyvolat tzv. invazivní meningokoková onemocnění charakteru septického stavu či zánětu mozkových blan. Nezbytné toto očkování jistě není, u nás se řadí do těch nepovinných, nicméně vzhledem k závažnosti onemocnění, které meningokoky způsobují, bych se k očkování přiklonila. Co se týče hmotnosti, Vaše dítě je poměrně veliké, v grafu jeho hmotnost odpovídá 97. percentilu. Pokud hodně pije, zkuste příjem stravy mírně omezit, hmotnost sledujte a pokud budou přírůstky pořád takto vysoké, doporučuji endokrinologické vyšetření.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: