Očkování hpv

Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud je již žena infikována virem hpv (16 či 18) a nechá se očkovat - vytvoří se protilátky proti oboum těmto kmenům viru, nebo pouze proti tomu, kterým žena dosud infikována není? A dojde-li po nějaké době k samovolnému vymizení infekce z těla, ochrání ji vakcína proti další budoucí nákaze? Děkuji vám za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování není účinné při perzistující HPV infekci.Protilátky se tak vytvoří jen proti tomu typu HPV, kterým žena infikována není.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: