Očkování proti klíšťové encefalitidě v době chřipkové epidemie

Prosím o radu ohledně očkování proti klíšťové encefalitidě při současné epidemii chřipky. Moje děti tři a šest let byly očkovány dvěma dávkami Encepuru , od poslední- druhé dávky uplyne devět měsíců 3. prosince a měly by dostat dávku třetí. Ráda bych věděla, zda je vhodné očkovat v době chřipkové epidemie, která nyní nastala. Bohužel má trvat řadu měsíců , a kdybych očkování odložila, mohlo by dojít k promeškání termínu pro třetí dávku. Jak dlouho by trvalo oslabení po očkování proti encefalitidě? Bylo by to hodně nebezpečné, kdyby po očkování chřipkou onemocněly? Do školky děti nechodí.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte naplánovaný termín na třetí dávku, rozhodně ji podstupte. Odložení je naprosto zbytečné, vzhledem k tomu, že se jedná už o třetí dávku, tak žádné nebezpečí nehrozí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: