Očkování proti meningitidě

Dobrý den, můj syn ma dva roky a pět měsíců a před dvouma tydny byl očkován druhou dávkou "živé" vakcíny MMR. Chci jej nechat naočkovat proti meningitidě. Jak dlouho mám čekat? Slyšela jsem, že mezi očkováním by měl být dvouměsíční odstup. Je to pravda? A v současné době "bojujeme" s impetigem. Mám kvůli němu taky odkládat očkování? Děkuji za odpověď, s pozdravem Marhefková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mezi živými vakcínami je vhodné dodržet odstup 4-8 týdnů, přikládněla bych se raději k těm 8 týdnům...Pokud má nyní Váš syn impetigo, jistě je nutné očkování odložit na dobu, kdy bude kůže zcela zhojená, v době, kdy probíhá jakékoliv akutní onemocnění není očkování vhodné. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: