Očkování proti neštovicím

Hezký den. Nejsem si jistá, jestli jsem v dětství prodělala neštovice-je tedy vhodné nechat se naočkovat (zajímá mě hlavně, jestli to není nějak škodlivé, pokud jsem je event. měla)? A rovněž mě zajímá Váš názor, jestli se kloníte k tomu očkovat malé dítě (3 roky), neboho nechat raději tuto nemoc prodělat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neštovice neprodělala, zdá se mi očkování vhodné, obzvlášť, pokud plánujete další těhotenství. Malé dítě jistě naočkovat můžete, vakcíny jsou bezpečné, ideálně se děti očkují tetravalentní vakcínou Priorix Tetra v 15.měsíci a ve 2 letech. Vzhledem k věku Vašeho dítěte přichází v úvahu vakcína Varilrix.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: