Očkování proti pneumokoku v začátku 7 měsíce

Dobrý den, mám jít očkovat syna Prevenarem 13 v začátku 7 měsíce 2 vakcinami a 3 přeočkováním. Našla jsem ale, že toto očkovací schéma se má provádět až po ukončeném 7 měsíci, je to tak? Syna očkuji až nyní, jelikož jsem chtěla každou vakcinou očkovat zvlášť samostatně (rotarix, hexavakcinu) a tak bych nyní nerada něco udělala špatně. Dotaz je velmi urgentní. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Edito, v souhrnu údajů o přípravku vakcíny Prevenar 13 je skutečně uvedeno, že jakmile dítě dosáhne věku 7 měsíců a více, je možné použít schéma 2+1 s přeočkováním ve 2. roce života. Záleží také na zdravotním stavu a kondici dítěte, kterou posuzuje pediatr. Rozdíl 2-3 týdnů za této situace nepovažuji za významný. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: