Očkování proti pneumokokům

  • Dotaz od: katka.mensikova
  • Publikováno: 30.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den.Mám 14-ti měsíčního syna.Neustále ho trápí hnisavé rýmy,cca od 6 měsíců věku.Ve výtěrech se objevuje v různých kombinacích heamophilus influenzae,streptokokus pneumonie a moraxela kataralis (neumím přesné napsat).Naposledy všechny společně. V roce a dvou týdnech se konečně podařilo ho naočkovat prevenarem. (12.5.).Reakcí byla okamžitě hnis. rýma, velmi bohatý výtěr a antibiotika. Po dobrání ATB byl bez sekretu pouze 3 dny a ten stále přetrvává. Dle naší paní doktorky by měl druhou(v jeho případě i posl.dávku) dostat do dvou měsíců od první.Na stránkách prevenar.cz je napsáno, že interval je min.2 měsíce. Co je správně? V souvislosti s rýmou ještě nebyla prokázána alergie, ale má pozitivní pozdní reakci na mléko.Vysazením mléčné stravy se mi nezdá, že by nedošlo ke zlepšení stavu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by měl syn nějaké projevy infekce, určitě bych počkala, až odezní, základní podmínkiou očkování je, že by dítě nemělo mít projevy jakékoli infekce. Pobavte se o tomto s pediatrem, měl by akceptovat vaše názory. Po vysazení mléka a mléčných výrobků se pozitivní reakce může dostavit až po velmi dlouhém období (i rok a více), vytrvejte, můžete chlapci jen prospět. Existují plnohodnotné náhražky mléka - sojové, rýžové, pohankové apod.- info v prodejnách zdravé výživy.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: