Očkování versus test

Dobrý den, nechal jsem se očkovat proti žloutence typu B. Předm rokem v březnu mi byly dány první dvě očkovací dávky, třetí se dává až po půl roce. Loni v srpnu jsem byl vystaven riziku při kterém bych se mohl nakazit. Třetí a poslední očkovací dávku jsem dostal až v září. Vím že první dvě dávky by asi měly na ochranu stačit ale přesto bych si nyní rád nechal pro jistotu test na žloutenku typu B udělat. Nevím ale jestli bude stačit klasický test na žloutenku typu B a nebo bude třeba testů více? Nevím totiž zda na testu nemohou vyjít protilátky, které nesouvisí s nákazou ale s očkováním...proto by mě zajímalo jak se v tomto případě nechat otestovat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den- vážím si Vaší přemýšlivosti a vzdělanosti, ale myslím, že zbytečně řešíte "úkol" za lékaře. Zajděte za svým praktickým lékařem a krátce mu sdělte to, co jste skvěle vylíčil do poradny. Lékař se dokáže orientovat v problematice krevních testů souvisejících s imunitní odpovědí na kontakt se strukturami viru hepatitidy B.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: