Oddálení menstruace

Dobrý večer, potřebovala bych oddálit menstruaci, kvůli pobytu na chatě s přáteli, tudíž mimo domov a mimo prostředí, o kterém nevím jak vypadá a v jakých je hygienických podmínkách. Vím, že se dá použít hormonální antikoncepce, ale problém je ten, že jsem to letos udělala bohužel už dvakrát. Jednou v červnu a po druhé v srpnu (kvůli dovolené). Chtěla jsem se tudíž zeptat, jestli bych to mohla udělat teď zas. Mám strach, aby mi to neudělalo nějakou paseku v těle, a aby to neohrozilo budoucí těhotenství či nezpůsobilo další problém. Děkuji za odpověď. PS: Antikoncepce se jmenuje Sunya (jestli to je potřebná informace na odpověď) Přeji hezký zbytek večera.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez obav můžete posunout opět menstruační krvácení pomocí antikoncepce. Žádnou paseku v těle si tím nezpůsobíte, ani tím neohrozíte budoucí těhotenství. Kontinuálně (tj. bez pauz) můžete užívat antikoncepci libovolně dlouho, a opakovat to můžete také jak často chcete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Naučte se samovyšetření prsu
Články: Naučte se samovyšetření prsu
Samovyšetření prsu má...
Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Články: Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Zlomenina krčku stehenní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Články: Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Nejvíce se o nich mluví v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: