Odstranění abscesu konečníku

Krásný dobrý den pane doktore. Minulý týden mi byl z oblasti konečníku ( těsně u svěrače) odstraněn absces. Další dny není třeba popisovat, bylo to peklo. Výměna drénu taktéž velice bolestivá. Jsem týden po odstranění drénu, avšak u mě přetrvávají problémy při vyprazdňování. Každé vyprázdnění je teda "zážitek". Mám poté bolesti celého konečníku, které třeba přetrvávají i celý den. Chci se proto zeptat, je tento stav obvyklý? Jak dlouho zhruba trvá léčba? Vcelku dosti mě do omezuje v normálním žití. Děkuji moc předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

O vašich těžkostech nepochybuji. Stav by se měl ustálit do 2 týdnů. Velmi je třeba dbát o vláčnost stolice, dostatek zbytkových potravin, zeleniny a ovoce. Po vyprázdnění samozřejmě nepřehnaná hygiena, jistě sedací ostřik konečníku a případná krycí mast, jakákoliv, co je na obličej. jinak poradí váš lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Absces+pistel | Od: Marie | 27.8.2015 12:45
v cervenci mi praskl perianalni asces,po vycisteni v
nemocnici,dochazim na cisteni na chirurgii.Absces
je ukoncen jednosmernou piseli,nekomunikuje se
strevem.Zacatkem srpna mi absces praskl znovu.V
soucasne dobe se zavira tak,jak by mel
zevnitr.Bude nutne pistel po jejim vyzrani
odstranit?
reagovat
re:Absces+pistel | Od: uLékaře.cz | 27.8.2015 13:33
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: