Odstranění maligního melanomu

Dobrý den paní doktorko, mému bratranci /67let/ byl loni v srpnu odstraněn na zádech melanom spolu s množstvím uzlin.(byl na sále cca 4 hod.) Následovala léčba pomocí injekcí,nyní byl na kontrole, vše je v pořádku. Odjel na dovolenou k moři, na slunce nechodí, ani se nekoupe. Dostal teplotu, bolí ho na průduškách. Může to mít souvislost s oslabeným organismem po prodělané nemoci, má jít po návratu ihned k lékaři? Nedal se od dovolené odradit, prý mu při kontrole řekli, že může bez obav odjet. Mám o něj strach. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě by měl co nejdříve navštívit lékaře. Pobyt u moře pro pacienta byť s odoperovaným melanomem vhodný není..

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: