Odstranění lipomu a léky depakine chrono

Dobrý den, mám asi 7 cm velký lipom na rameni a kvůli epilepsii nechci celkovou narkózu, pak se mi zhorší. Proto jsem zvolila lokální anestézii, ale beru léky Depakine Chrono a já se chci zeptat jaký je v tom problém? Ty léky zhoršují krvácivost samy o sobě? nebo až s nějakými léky od chirurga. A dostanu vůbec nějaké? Trochu se bojím nějakých komplikací po operaci abych více nekrvácela nebo naopak neměla nějakou embolii. Co mi dají za léky když beru ten depakine? Zákrok budu mít ambulantně a domů pojedu 60 km autem. Rány po Lipomech se prý hůře hojí a když to mám na rameni které je pořád v pohybu tak mám trochu strach. Ještě musím jít na kontrolní krevní obraz a koaglulaci - INR + APTT což ani nevím co to je. Děkuji Vám moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vyšetření je pro zhodnocení krvácivosti a srážlivosti krve. Po operaci lipomu není nijak zhoršené hojení. Průběh by měl být bez komplikací, jistě je rozumné po zákrku v ambulanci do 1 hodiny zůstat když jedete delší trasu a měla byste mít řidiče. Jinak dle vyšetření a nálezů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: