Odstranění krčních mandlí

Chtěla bych se zeptat, mám extrémně zvětšené krční mandle do 4/5 branky, diagnóza chronický zánět mandlí, mám celoroční rýmu s ucpaným nosem. alergička nejsem, v obou mandlích hnis, taky huhňám a mluvím výrazně přes nos, taky výraznější akné. Doporučil by jste mi TE popřípadě pouhou Tonsilotomii ? nebo ještě vyčkat a zkusit mandle pročistit ? nemůže se stát při operaci, že by mi zasáhli do tkáně a snížilo se mi patro a mluvilo pak ještě hůře ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Jano. Mrzí mě, že zde kladete otázky, které Vám měl zodpovědět lékař, se kterým problém řešíte - co Vám bylo řečeno na ORL? Takto přes poradnu lze pouze říci, že při popsaných potížích se tonsilektomie jeví jako vhodná a že jde o běžný zákrok s velmi malým rizikem komplikací. Zda lze ve Vašem případě uvažovat pouze o tonsilotomii jak výhodnější variantě Vám musí zodpovědět Váš ošetřující lékař.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: