Odstranění vaječníků

Dobrý den,prosím,mám dotaz. Na děloze mám myom velikosti cca 6x 4 cm. Lélařem mi bylo doporučeno vzhledem k mému věku - 46 let,že by bylo vhodné při jednom odstranit i vaječníky,že by se na nich v budoucnu mohly tvořit cysty atd. V nálezu mám adenom na pravé nadledvině. Pokud budu muset brát hormonální léky, nebudou vadit na adenom ovlivňovat jeho růst atd? Jako laik nevím ,zda si mám nechat vaječníky odstranit .Děkuji za odpověď.Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý de, odstranění vaječníků spolu s dělohou je poměrně běžným postupem, dochází k předčasnému vyvolání menopausy. Co se týče ovlivnění adenomu nadledviny, doporučovala bych konsultaci Vašeho endokrinologa- je důležité zde je adenom hormonálně aktivní apod.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x