Ofloxin a nuvaring

Dobrý den, lékařka mi na zánět dolních cest močových předepsala ATB Ofloxin, přestože po dobu léčby nepředpokládám sex, zajímalo by mě, zda nějak ovlivňuje účinky antikoncepce Nuvaring a je potřeba používat bariérovou antikoncepci v průběhu, či po dokončení léčby antibiotiky. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedojde zde k vzájemnému ovlivnění účinku, není proto třeba žádné další antikoncepční metody navíc.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: