Opakovaná pupeční kýla

Dobrý den, můj bratr byl loni v únoru na operaci pupeční kýly, přitom mu odoperovali i slepé střevo.Po propuštění asi za 14 dní se objevil zánět v místě pupku a musel jít na operaci znovu.Letos jsem zjistila na jeho břichu opět bouli a doktor po provedení rtg opět diagnostikoval kýlu s tím, že opět musí jít na operaci.Skutečně se kýla může neustále vracet a pacient musí chodit pořád na operace?Ale to přece nejde donekonečna?!Děkuji za odpověď Večeřová K.

Odpověď odborníka:

Recidivující kýla je možná, zvláště když předtím došlo k zánětlivým změnám nebo dokonce ke hnisání bv operační ráně. Operační řešení kýl je nyní zcela pravidelem a lékaři mají mnoho možností jak případně nové recidivě zabránit. Operační prostor, ale musí být zcela klidný a bez nejmenších známek zánětu.Tudíž operuje se vždy s určitým časovým odstupem od minulé zánětlivé komplikace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stav po operaci pupeční kýly | Od: Iva | 24.2.2014 19:01
Dobrý den,mám 3týdny od operace pupeční kýly.Na UZ mi byl zjštěna epiplokela.Bulka je viditelná,24x21x14mm.Co s tím?nová operace,za jak dlouho?Děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: