Opakované kvasinkové onemocnění

Dobrý den,mám dotaz. Stále se mi vrací kvasinkové onemocnění po dobu přibližně 5 měsíců v oblasti pohlavních orgánů. Navíc minulou menstruaci jsem měla krátkou a slabou. Na internetu jsem četla,že to jsou dva z příznaků HIV viru a kvasinkové onemocnění mám uz po několikáté léčené. Je tady možné,že bych mohla být HIV pozitivní? Děkuji předem za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Slabí menses není příznakem HIV je při ní snížená imunita ale nemyslím že by o vás jednalo o toto onemocnění. Je nutné dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost poševní sliznice. 2. Používání ideálních mýdel – vyhněte se používání parfémovaných mýdel, koupelí a vložek, které poškozují ochranný kyselý film pokožky. Ta se stane náchylnou na kvasinkové infekce. 3. Správné oblečení – vyvarujte se nošení těsného oblečení, které podporuje prostředí pro vznik vaginální infekce. 4. Volba spodního prádla – nevhodné spodní prádlo, většinou syntetické, vytváří vlhké a teplé prostředí, ve kterém se daří poševní infekci. 5. Použití toalety – utírejte se směrem zpředu od pochvy dozadu. Vyhnete se tak zanesení střevních patogenů do pochvy. 6. Mlsejte s rozumem – vyhněte se přílišné konzumaci sladkostí, které zvyšují hladinu cukru v krvi. Ideální je vyvarovat se i bílého pečiva a většímu množství tvrdých sýrů. 7. Doplňky stravy – preventivní užívání doplňků stravy s probiotickou kulturou, tedy jogurtů a nápojů s probiotickou kulturou, při oslabení, užití antibiotiky, stresu apod.. 8. Neškrábat se – zabráníte tím rozšíření poševní mykózy. 9. Včasné řešení problému – Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: