Opakované kvasinky?

Dobrý den, s partnerem jsme spolu zhruba 4 roky. Poslední 2 roky, ale vždy, když při sexu pustí sperma do mně tak do týdne máme oba problémy. Já četný nažloutlý výtok a partner červené pupínky a flíčky na žaludu. Byli jsme oba přeléčeni Canestenem na kvasinky + já jsem podstoupila test na Chlamydie, který byl negativní, vše bylo v pořádku, ale jen za předpokladu, že partner penis před výronem semene vyndal. Praktikujeme tedy přerušovaný sex a oba jsme v pořádku, ale stačí jednou nebo dvakrát "nevyndat" a je to znovu. CHci se zeptat, zda se nám stále točí dokola kvasinková infekce, nebo zda se může jednat o něco jiného.Zvažuji vyšetření nás obou na dermatovenerologii, ale nevím, jaký je v takovém případě postup. Zda musím mít doporučení atd. Děkuji velmi za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kvasinky se vždy špatně léčí, velký význam má přirozená imunita organizmu a případná reinfekce. Kvasinky vždy třeba léčit intenzivně- tzn, celkově/uchovávají se v zažívacím traktu a podsliznici, + lokální líčba.Partner se obvykle neléčí, až při opakovaných infekcích je vhodné přeléčit i partnera. Na trhu je velké množství lok. léků, ty polykací musí předepsat lékař. Na zvážěnou podpora imunity- např. Wobenzymem. Pokud obtíže při nechráněném sexu, patřil by vyšetřit ejakult partnera kultivačně, zda neobsahuje inf. látky- pálení mohou dělat i např. Streptokoky

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: