Opakované kyretáže dělohy s rakovinovým bujením

Dobrý den,mám již několik kyretáží dělohy,ta poslední letos v březnu vyšla pozitivní na výskyt rakovinových buněk.Již 18 let se léčíím se srdcem a dělohu mi nechtěli vyndat kvůli srdci a mé obezity.Během posledních třech měsíců se můj zdravotní stav zhoršil,objevila se mi pupeční kýla,podstoupila jsem znovu kyretáž a nyní se mi tvoří voda na plících a v dutině břišní a žaludku.Onkolog v Plzni mi doporučil chemoterapie a jiný onkolog,který ordinuje v blízkosti mého bydliště mi ji nedoporučuje a začal mi léčit hormonálně s lékem ,,Megaplex,,.Cítím se unavená a břicho i žaludek se zvětšuje a tvrdne a dělá mi dost velké zdravotní problémy v pohybování.Na odsání této tekutiny mám prý na radu onkologa jít až to bude nesnesitelné,poněvadž prý se voda bude tvořit znovu a ve větší míře.Prosím o upřímnost a informaci co může následovat a na co se připravit,mám vůbec naději na uzdravení?Mrzí mi,že lékaři mi zatajili nález z roku 2007,kde už tehdy prý bylo rakovinové bujení v těle a do dnešního dne mi nikdo nic neřekl a neléčil.Dozvěděla jsem se to z propouštěcí zprávy z nemocnice po té kyretáži nyní v březnu.Je možné,že tělo bojuje s něčím a já už to mám spočítané,nebo je naděje a šance se léčit a užít si ještě pár let života? Děkuji,Burgerová,je mi 68 let.

Odpověď odborníka:

Bohužel bez podrobné znalosti histologického vyšetření ( typ nádoru) a výsledků dalších vyšetření (ultrazvuk, CT..) vám nemohu přesně napsat o jaký stupeň a jaký rozsah onemocnění jde. Ale podle vašeho popisu se bude jednat o pokročilejší onemocnění (rakovina dělohy), které již vyvolává komplikace ve smyslu tvorby výpotku atd. V těchto stadiích choroby už nebývá šance na úplné vyléčení , ale vhodnou terapií je možné postup choroby zpomalit. Chemoterapie má řadu nepříjemných nežádoucích účinků, takže hormonální léčba je v tomto smyslu šetrnější. Doporučovala bych konzultaci s vaším ošetřujícím lékařem, který má k dispozici všechny vaše výsledky a může vás nejpřesněji informovat o vaší chorobě.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: