Opakovaný děložní polyp

Dobrý den,je mi 47 let a již po čtvrté mi byl diagnostikován děložní polyp.Vždy jsem byla v nemocnici na chirurgickém odstranění+hysteroskopii.Vše proběhlo bez komplikací,výsledky byly v pořádku.Nyní opět při pravidelné kontrole zaznamenán,prý malinký polyp.Změnila jsem lékaře a ten má názor takový,že polyp bude sledovat a pokud by vykazoval nějaký problém,řešili bychom to.Prý nejspíše odebráním dělohy.Prosím vás o nezávislý názor.Pokud by bylo odebrání dělohy přínosné,samozřejmě bych se nebránila,ale zaskočilo mně to,to přiznávám.Děkuji Vám,za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Osobně se domnívám,že pokud sliznice děložní má sklon k tvorbě polypů a opakuje se to již po 4 byla by hysterectomie na místě, ve věku 47 let je pro vás děloha jen možným zdrojem komplikací. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: