Opakovaný herpes a styk bez kondomu?

Dobrý den,cca před rokem jsem prodělala genitální opar. Před měsícem znova i když sexuálního partnera už nemám. Vím že herpes je vysoce nakažlivý a proto je důležité chránit se kondomem ale pokud budu mít v budoucnu stálého(i sexuálního) partnera a budu chtít brát hormonální antikoncepci,je to možné bez toho abych partnera nakazila? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, virus přetrvává ve Vás, aktivuje se při Vašem oslabení. Nakažlivá jste pouze v případě aktivní infekce, tj.když máte vyseté puchýřky. Pokud jste v klidovém stadiu, tj.bez obtíží, nakažlivá nejste.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest v krku může zaútočit kdykoli. Buďte připraveni
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Zánět středního ucha má mnoho příčin
Články: Zánět středního ucha má mnoho příčin
Vědci z univerzity v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dlouhodobý stres může oslabit imunitu
Články: Dlouhodobý stres může oslabit imunitu
Stres je považován za jedno...
Pásový opar číhá především na oslabené a starší jedince
Káva v těhotenství
Články: Káva v těhotenství
Káva je nápoj velice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: