Opakovaný potrat

Dobrý den,mám 1 dítě 7 let,otěhotnění,těhotenství bez problémů,porod také.Pak jsem v průběhu 3let 4x potratila,genetika,imunologie,hysteroskopie v pořádku.Až po čtvrtém potratu mi zjistili F V Leiden-heterozygot,s doporučením při dalším těhotenství píchat clexane.Potratila jsem po páté i s clexanem.Mám ještě vůbec šanci na donošení zdravého dítěte?Bylo by řešení IVF?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, donosit dítě můžete, je nutné přijít na to, proč jsou stálé potraty. Nutno řešit s genetikem a Vaším gynekologem. IVF je pokuid nemůžete otěhotnět, ale u Vás není potíž v otěhotnění, ale v donošení plodu. Určitě clexane a utrogestan po celou dobu těhotenství.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: