Opakovaný průjem u kojence

Dobry vecer mam dotaz ohledne meho syna je mu pet mesicu, od prvniho mesice na umelem mleku. Posledni mesic ma jiz podruhe prujem lecba probihala dietou bananem a ryzovou kasi na chvilicku to bylo v poradku, ale uz ma prujem znova a s primesi hlenu. Chtela jsem se zeptat zda to nemuze mit z cajoveho fenykloveho napoje sunarek, pije ho docela ve velke mire cca 200 ml denne. Diky za odpoved. Lucie Kralova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Určit příčinu průjmu u kojence vyžaduje velké množství informací. Je Váš syn pouze na mléku, nebo už dostává nemléčné příkrmy? Pil fenyklový čaj v takovém množství již dříve, nebo jej začal pít krátce před začatkem průjmu? Jedná se o řidší stolici 1-2x denně, nebo jde o několik řídkých až vodnatých stolic (5-10) denně? Tyto dotazy jsou velmi důležité zodpovedět, dále je nutné celkové vyšetření dítěte a odběr stolice na mikrobiologické vyšetření. Měl by Vám poradit pediatr, tento problém jde jen obtížně řešit po internetové poradně. Souvislost s pitím většího množství čaje nevylučuji, ale je spíše nepravděpodobná. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: