Opar na rtu

Dobrý den!Mám skoro 9 měsíční dceru!Vadí už takhle stašímu kojenci opar na rtu? Vím,že je to nebezpečný hlavně u maličkých miminek :-( Maličká mě ráno pusinkovala,znáte to jak kapr a ted koukám,že mám opar :-( Ale jakoby vevnitř na spodním rtu :-(Vůbec nic jsem ráno necítila:-( Ani to nebolí, nepálí nic.-( Jsem ted z toho akorát nervní :-( Moc děkuji za odpověd a přeji krásný den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Dítě, které se ještě s infekcí virem oparu nesetkalo, může samozřejmě onemocnět. Dřív nebo později k tomu dojde, ale někdy nákaza může proběhnout i bezpříznakově. Teď už s tím nic neuděláte, ale když ucítíte na rtech počátky oparu, bylo by dobré dítě od sebe držet dál, opar se přenáší hlavně kontaktem. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: