Opar na rtu v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu, nevím jestli jsem těhotná, čekám na menstruaci, ale dělá se mi opar na rtu, vůbec nevím jestli ho můžu mazat nebo co s ním mám dělat, nechci nějak ohrozit miminko, kdybych byla těhotná. Může opar nějak ohrozit vývoj dítěte??DĚKUJI MOC ZA ODPOVĚĎ hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i kdybyste byla těhotná, opar miminku nijak neublíží a k mazání si můžete zakoupit mastičku v lékárně. Např. Herpesin, ale i jinou, kterou Vám nabídnou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
opar v těhotenství | Od: Michal | 3.3.2017 19:47
Dobrý den,
nevím jakou odbornost má paní doktorka, ale opar v těhotenství a to především v prvním trimestru je velmi rizikový a může způsobit pokození plodu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: