Opar při chirurgickém odstranění osmičky

Dobrý den, manžel má jít ve středu 30.3. na chirurgické odstranění osmičky. Jenže bohužel se mu objevil opar v nose. Čeká na tento zákrok přes měsíc, docela ho to bolí. Zákrok by ho bolesti zbavil. Také 14.4. je objednán na další operaci hlasivek a nosní mandle. Takže by prostě tento zákrok potřeboval (odstranění té osmičky). Jaké mu hrozí riziko, když tento zákrok podstoupí i s oparem?? Myslím, že se mu ho daří léčit úspěšně Hemagelem. Po zákroku bude užívat antibiotika. To mu řekli. Moc děkuji za odpověď. Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky by se mohlo stát, kdyby byl opar aktivní, že by se virus způsobující opar dostal krevním řečištěm do mozku a způsobil například zánět mozku. Antibiotika na opar neúčinkují. Před zákrokem bude Váš manžel aktuálně vyšetřen, zda ho může podstoupit.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: