Opar těhotenství

Dobrý den paní doktorko prosím o radu, jsem těhotná a ve 13+2 se mi udělal opar na rtu. Nevím jistě zda jsem již někdy opar na rtu měla, jelikož na ně vůbec netrpím, ale vím že jsem měla opar na zádech (pravá lopatka). Tehdy jsem s tím byla u lékaře je to asi 5 let zpátky a ten konstatoval že se jednalo o opar jednoduchý. Chtěla jsem se zeptat když tehdy to byl opar jednoduchý byl to tentýž virus jako ten na rtu? Jsem tedy proti tomu viru imunní a nemusím se obávat o poškození miminka? Opar na genitáliích jsem nikdy neměla. Moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Jedná se znovu o jednoduchý opar, tato infekce běžně během života recidivuje a dítěti to nijak ublížit nemůže. Pouze opar genitální, pokud by byl aktivní v době porodu, je důvodem k provedení císařského řezu, aby se dítě neinfikovalo při průchodu porodními cestami.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: