Operace kolena

dobrý večer, mám menší problém.Jsem 3 měsíce po artroskopii kolena(odebrán vnitřní menisek) několikrát mi byla provedena punkce ..poté mi doktor řekl že už tam tolik vypotku není a že to nebude tahat.Začal jsem znovu sportovat a skoro měsíc po poslední kontrole mi to znova nateklo a bolí me kotknik . může to být příčina velké zateze na nohu? když se tam dodá trochu udelala zmizí zase sama ?? díky petr

Odpověď odborníka:

3 měsíce pro plnou zátěž po operaci menisku je poměrně brzy, zvláště, když máte doklad o tom, že reakce kloubní výstelky kolena ve smyslu nebakteriálního zánětu, výpotek, byla relativně velká. Omezit zátěž, cvičit hojně vleže ve smyslu posilování 4 hlavého svalu a nacvičování rozsahu hybnosti kolena. Vhodné použít i při namahavých činnostech měkkou ortézu kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x