Operace kolene

Dobrý den, jsem měsíc po operaci kolene (deformace chrupavky, čéšky), už jsem byla 4x na punkci, otok je sice menší, ale koleno je stále nateklé a nemůžu jej ohnout. Chci se zeptat, zda je normální, že po takové době není koleno již v pořádku a je tam stále otok.Nyní začínám rehabilitaci, cvičení je bolestivé, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takový to pooperační průběh je možný - operace znamená do jisté míry narušení vnitřního prostoru kolene a podráždění tkání, což má za následek (kromě hojivého účinku operace, který daleko přesahuje možné nepříjemné pooperační reakce) reakci tkání, které mohou tvořit výpotek. Je individuální, kolik výpotku a jak dlouho se tvoří. Pokud nemáte teploty, koleno není zarudlé a silně bolestivé (tj.není v něm zánět), pokud výpotek nejeví známky zánětu a/nebo infekce (to by poznal ošetřující lékař z vyšetření výpotku), není na popsaném průběhu nic zvláštního. Nechte koleno zkontrolovat u svého lékaře, pokud máte jakékoli pochybnosti, a zeptejte se, co ještě můžete pro optimální hojení udělat - bandáže? obklady? léky proti otoku?..něco jiného?

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: