Operace menisku

Dobrý den, jsem 10 týdnů po 2. operaci menisku (na stejném koleni), doktor mi řekl že to nebyl složitý zákrok a měsíc po operaci můžu koleno zatěžovat do bolesti. Již 10-ty den jsem jezdil doma na rotopedu, nic mě nebolelo a koleno sílilo, na kterém jsem jezdil měsíc pravidelně 3x týdně. Poté jsem už začal s během a posilovnou, vše bylo v pořádku žádné bolesti, žádné otoky nic. A tak jsem si šel zahrát fotbal s kamarády do tělocvičny (po těch 10-ti týdnech), během hry nic nebolelo nic mě neomezovalo, sprinty a běh nebyl problém (samozřejmě sem byl opatrný a nešel jsem do toho na 100%), ale druhý den ráno mi koleno oteklo a trochu bolí. Tak se chci zeptat jestli to bylo moc brzo na "plnou" zátěž a pokud mi ten otok splaskne nebo si mám zajít k doktorovi (i když to moc nebolí), a jestli je nějak stanovená délka rehabilitace a posilování než člověk začne s plnou zátěží. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se objevil jen přechodný otok bez bolesti nemusí to nic znamenat. Pokud se budou otoky opakovat navíc s bolestí je nutno navštívit Vašeho lékaře. Jedná se o celkový stav kolene nejen menisku , především pak chrupavek. nneí stanovena jendotná doba po které lze plnně zatěžovat, operace i rozsha postižení jsou silně individuální

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x