Operace menisku

Dobrý den,chci se Vás zeptat,zda by byla vhodná nějaká rhb.V listopadu jsem prodělala ASK kolene,kde bylo část menisku odstraněno,část bylo obroušeno a byl asi sešit přetržený vaz.Mám i přiznanou artrózu II.stupně Po cca měsíci mně bylo aplikováno do kolene CHONDRO - skrze zpomalení zhoršení artrozy.A celou dobu beru FLEXOVÉ 625mg(V propouštěcí zprávě bylo napsáno: OPERACE A OŠETŘENÍ:menisektomie parciální medialní pro degen rupt.zadní 1/3 MM,st.p.RLCA,debridement fibril OCH IIa CMF.)V pátek - po 3 měsíční PN jsem nastoupila poprvé do práce,kde jsem 8 hodin na nohou a mám dost fyzicky namáhavou práci + ještě mám i vedlejší práci - úklid v domě.Dnes po úklidu 8 patrového domu jsem byla ráda,že jsem byla hotova,jelikož koleno začalo hodně bolet - po sejití a úklidu 8 pater a byla jsem ráda,že jsem si mohla sednout a odpočinout.Bohužel žádná analgetika mně nezabírají.Jediné co trochu pomůže,tak je nákolenice na koleni.Po ASK jsem žádnou RHB neměla.A také se chci zeptat,zda je dobré jak v práci,tak i při úklidu domu si dát nákolenici na zpevnění kolene.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Podle nálezu, který jste přiložila , je Vaším hlavním problémem arthrosa v kolením kloubu- Léčba ,kterou jste dostala je obvyklá a jistě by ji bylo vhodné doplnit rehabilitací například magnetem či ultrazvukem. Zlepšení bude ale pomalé a ppotíží se nemusíte zcela zbavit, kloub je již částečně opotřebován.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: