Operace -močový měchýř spadl do pochvy

Mám v srpnu podstoupit operaci plastiku močového měchýře.z pochvy mě vylézá -boule.Říkám tomu jako hlavička při porodu.Paní primařka mi řekla že operace je nutná ,že i tlusté střevo je povoleno ? NEVÍM.Dále mě řekla,že mě nezaručují že za dva roky třeba,se to utrhne znova a budu muset opět na operaci.To mě děsí,já měla ve svém životě velké operace tři včetně dvou gyn.Jako asi každý mám šílený strach.Hlavně z anestezie.Je mi 52 let mám mladého muže,takže se sexem bych nerada končila.U lékaře se dost pán doktor divil ,že mám ještě sex.No ?? Poslední můj dotaz bojím se mít sex ,nemohu si ublížit ??Mám s toho deprese.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou poševní stěny povolené tak, že se do nich vyklenuje močový měchýř a konečník (tj. "cystokéla" a "rektokéla"), sexu to vadit nemusí, ale může to způsobovat čím dál větší problémy s vyprazdňováním - močové infekce, pomočování, zácpu, v řádu let pak poškození ledvin nebo zánět tlustého střeva a v nejhorším i nádor tlustého střeva. Proto je vhodné léčebně zasáhnout. Povolit pak operované místo může, ale nemusí. Je také třeba posilovat pánevní dno (Kegelovy cviky - stahování svalů pánevního dna - okolí konečníku a močové trubice..). Sex operace ohrozit nemusí, naopak se Vám operací zpevní poševní stěny.

 
Líbí se vám odpověď?
+49 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: