Operace výhřezu plotýnky

Pěkný den, od letošního března mě trápily velké bolesti v bederní oblasti zad, prošla jsem rehabilitacemi, celkem 10x (parafinové zábaly 10x, elektroléčbu 10x a cvičení)bohužel bolesti byly ještě horší, proto jsem byla nucena rehabilitace ukončit, samozřejmě po dohodě s lékařem. Pak jsem chodila na infuze, ale z důvodu špatných žil, jsem po dvou opět nebyla schopna léčbu dokončit. Bolesti přetrvávaly, proto jsem byla odeslána na CT, EMG a pak na MR. Výsledek MR zní: asym he di do vel 6,7 mm, šíře base 17mm a kompr dur.vaku a kořene L5 vpravo.DKK refl sym, ming bez pokl, taxesym, DF vpravo slabší, čití sníženo v derm L5 vpravo, stoj a chůze význ.omezení po patě vpravo.re.iritačně zánik kořen sy L5 vpravo na podkl he di L4-5 vpravo. Mám již termín nástupu na operaci a to na 20.1.2011. Dost se té operace bojím, neuroložka mi řekla, že jiná než operační léčba u mě není možná. V současné době jsem na Mydocalmu a Tralgitu100, bolesti nemám, ale mám umrtvenou pravou nohu od stehna po vnější stranu lýtka, palec a druhý prst u nohy a klenbu, prostě po celé délce kudy prochází ten uskřípnutý nerv. Chci se zeptat, jaká je pravděpodobnost uspěšné operace a následné léčby a jestli ještě existuje možnost, že bude nerv opět zregenerován.Pokud jsem teď bez bolestí, budou po operaci velké bolesti??? Moc děkuji za odpověď. Monika

Odpověď odborníka:

Operace je skutečně jedinou léčebnou možností, nevidím důvod, proč by nebyla úspěšná. Zda budou všechny neurologické funkce obnoveny a jak velké bolesti budou po operaci přetrvávat, se nyní skutečně nedá určit. Záleží na tom, k jak velkému poškození nervových struktur do této doby již došlo.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: