Opožděná menstruace při antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, že nemohu být těhotná a jestli se jen strachuji zbytečně. Už skoro tři roky užívám antikoncepci Minerva. Nemám s ní žádné problémy, menstruace se mi po dobrání pláta objeví 3-4 den. Díky této antikoncepci s přítelem nepoužíváme při milování jinou, ani bariérovou. Několikrát jsem už využila možnosti oddálení menstruace (z důvodů dovolené, školních výletů atd.) a menstruace vždy přišla jako obvykle 3-4 den. Před 2 týdny jsem kvůli dovolené opět oddálila menstruaci, po dovolené jsem poslední tabletku vzala v pátek 6.8, kupodivu jsem ale menstruaci dostala až 4. den (10.8) a ještě ke všemu velmi slabou a s bolestmi břicha. Následující dny už byla silnější. I přesto se chci zeptat, zda je možné, abych byla těhotná nebo jestli je tento jev normální a zcela běžný, i když se mi takhle menstruace při užívání tablet "neopozdila" o den a nikdy nebyla první den tak moc slabá. Předem mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucish! Velmi Vám děkuji za přesně, srozumitelně a spisovně položený dotaz. Těhotenství v zásadě nelze vyloučit, i když není moc pravděpodobné. Určitá nepravidelnost v uměle řízeném menstruačním cyklu se může objevit třeba i jako násladek jiného "rytmu" dovolené. Těhotenství se může projevit tzv. nidačním krvácením, které doprovází uhnízdení zárodku v děloze. Zesílené krvácení, jako popisujete, svědčí proti tomu. Udělejte si těhotenský test, buď ten močový, volně prodejný, nebo citlivější z krve u lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: