Oslabeny osrganysmus

Dobry den, mam dlouhodobe potize které mi z nepríjemnují život a nevím s kým to řešit, bubu rada za každou vaši radu, tedy je mi teprve 22let, neustále pocituji každodenní unavu nejsem schopna kamkoliv jit, neustále mi není dobře palení žahy, bolest hlavy, na gastru zjištena celiakie, helikobakter přeléčen, dietu držím přisne, zkratka mám prekyselený organismus a nedari se mi to srovnat do normálu podotýkam také že kourím, kouření nenávidím ale sem na nem závislá a nevím jak prestat už sem s toho zoufala neustále chodím po doktorech kde mi nikdy nic nezjistí, hodne sem zhubla važím pouhých 45kg a to se snažím normálne jíst oběd. Atd,a k tomu u mě zacaly další potíže jako je točení hlavy ve spanku tlak za očima někdy mám i poruchy zraku vidim před očima čtverečky nebo čáry jednu dobu se mi stalo že mi znecitlivela ruka a noha a často je mi na omdleni casto zapomínám jako takové ty běžné veci kde je cukr a kava ted hledám dlouho, když s nekým mluvím tak mam problém s vyjadřováním zasekávám se mezi slovy, dřív me nic takového netrápilo vždycky sem byla rychlá a vědela kde veci mám, mám dotaz mohu si u neurologa vyžádat aby mě poslal na magnetickou rezonanci mám strach že jde o neco vážného nechci žít v nejistotě, předem se omlouvám za rosáhlý obsah ale musela sem se nekomu sveřit a budu rada za každou vaši radu ohledne mych potíží

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím jak dlouho již máte diagnostikovanou celiakii, někdy trvá i rok po určení diagnosy než se organismus zregeneruje a imunitní systém začne fungovat jak má. Důležité je dodržovat striktní bezlepkovou dietu , ale zároveň si dodávat dostatečné množství vitamínu a energeticky bohaté stavy. Existují i různé poradny pro pacient s celiakií, kde by Vám určitě poradili. Zda-li je nutné provedené magnetické rezonance musí zvážit Váš neurolog, který Vás zná, klinicky Vás vyšetřil. Můžete zkusit kúru zelenými potravinami zelený ječmen, chlorella , které obsahují vysoký obdah vitamínu, antioxidantů, zaroveň snižují pH organismu. U praktického lékaře by měla být provedena základní vyšetření krevní obraz, CRP, jaterní testy atd. Při zjišťování příčiny chrorické únavy by vždy mělo být provedeno i psychologické nebo psychiatrické vyšetření, někdy může být chronický stres, deprese příčinou i nevysvětlitelných somatických stavů včetně únavy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: