Osteoporóza kotníku

Dobrý den . Dnes po 9 týdnech těžké distorzi kotniku a rtg mi byla doporučena rehabilitace. Kotník jsem měl i nastiply. Dnes ve zprávě mám napsáno na odlišně rotovanem snímku nejsou patrné tr. změny . Ale je tam napsáno. Osteoporósa. Co to prosím znamená a je to normální po 9 týdnech nenaslapovani. Ode dneška trochu už nohu zatěžují. Můj doktor se k tomu vůbec nevyjádřil,zjistil sem to až teď doma ve zprávě. Děkuji M.

Odpověď odborníka:

Pokud nález prořídnutí kosti, osteoporozy nebyl již před úrazem , je zde jistá souvislost s úrazem. Změny ve struktuře kosti úraz provázejí. Stav je třeba kontrolovat a co je potřebné zřejmě podle nálezu a doporučení vašeho lékaře, končetinu zatěžovat. Zátěž má příznivý vliv na výživu a kostní tkáň a hojení kosti Vhodný je také vápník a vitamin D. Dále podle kontroly u vašeho ortopeda. Ten bude pomýšlet na hleznu vzácný, ale přece jen možný Sudeckův syndom.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: