Osteoporóza?

přeju dobrý den. Nevím, jestli to může být osteoporóza, ale zdá se mi divna jedna věc. Měřím 174cm 69kg, mám 23let, ale zdá se mi, že na mou postavu mám moc úzké kosti, především předloktí. Obvod zápěstí mám jen 15,5-16cm, což se mi při porovnání zdá méně než má můj 11ctiletý bratranec. Vypadá to divně když jdu ven jen v krátkém rukávu. Nevím čím to muže byt. Rodiče s tím problémy nemají, tak nevím odkud bych zdědil takové Geny. Snažím se sportovat, občas posilovat, ale vypadá to, že to moc na to nemá vliv. Zlomeninu a sádru jsem kupodivu nikdy neměl. Tak 1-2x do týdne piju kávu, ale tím to asy nebude. Mléčne výrobky si dopřávám rád. Bojím se , že ve vyšším věku s tím budu mít problémy. Tak bych chtěl vědět, jestli se s tím dá něco dělat?-třeba navýšit nějak objem kostí…Může to být osteoporóza nebo podobna nemoc? Nevím jestli s tím mám jít k doktorovi, aby se mi kvůli tomu tzv. nevysmál. Proto píšu sem. děkuju za odpověď, Michal

Odpověď odborníka:

Pokud máte tenké končetiny, je to spíše problematika svaloviny, takže bych doporučila více posilovat příslušné partie. Osteoporosa se neprojevuje tenkými končetinami či kostmi, ale jejich "řidší" strukturou, menší hustotou. Takže navenek se jeví končetiny zcela normálně, ale projevuje se to opakovanými zlomeninami i při minimálním traumatu. Diagnostikovat se dá osteoporosa tzv. denzitometrií.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Život po infarktu
Články: Život po infarktu
Srdeční infarkt je vážný...
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Články: Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Takzvaný "antirachitický...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x