Otázka

Dobrý den, mám takový dotaz nedotaz, chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se mi podaří nahmatat v oblasti rozkroku nádor. Uvědomuji si, že je to dotaz trochu podivný, ale trpím velice silnou hypochondrií, kdy denně nahmatám několik podivných bouliček po celém těla a panikařím s nádory, v oblasti třísel jsem už na několika stranách našla nesrovnalosti, můj dotaz tedy zní, zda tady lze nádor nahmatat podobně jako např. v prsu. Nemyslím teď lymfom, byla jsem na UZ třísel, břicha a v pořádku. Už nevím, kam se obrátit, stále mě sžírá strach, že něco zanedbávám, každý měsíc jsem u lékaře s jinou těžkou diagnozou: melanom, nádory doslova od hlavy k patě, vždy to dopadne dobře, ale klid trvá jen chvíli, na psychiatrii chodím,ale nepomáhá to. Popravdě řečeno by mě asi nejvíc uklidnilo zjištění, že nádor nahmatat až na výjimky nelze. Děkuji za odpověď a omlouvám se. Markéta (21).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto. Nádor až na řídké výjimky nahmatat nelze. Nevím, jaké léčbě se věnujete na psychiatrii, ale podobná hypochondrie je neurotickým projevem a zaslouží si nepochybně intenzivní psychoterapii. Pokud si s někým pravidelně (1x týdbně) nepovídáte, pak se co nejrychleji poohlédněte po možném terapeutovi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: