Otěhotněla jsem dva měsíce po císařském řezu

Dobrý den, mám na Vás otázku ohledně těhotenství po sekci. Prvního syna jsem porodila pomocí vexu a druhé sekcí (u obou jsem se přestala na 7cm otevírat a nepomáhal ani oxitocin - naopak dětem po něm klesaly ozvy). Bohužel po druhé dítěti jsme se rozhodli pro antikoncepci pomocí Dany, bohužel mi ji lékař špatně zavedl a po měsíci na kontrole polohy mi oznámil, že tam je špatně a že jsem těhotná. Otěhotněla jsem dva měsíce po porodu sekcí. Jak velké je riziko potratu, případné komplikace, je vůbec rozumné těhotenství nepřerušit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Do té doby než se děloha začne zvětšovat bude již jizva po cisařském řezu pevná,důvod k interrupci bych z tohoto důvodu neviděl, je jen větší pravděpodobnost, že budete rodit opět císařským řezem. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: