Otěhotnění

Dobrý den měla bych na Vás dotaz v roce 2004 se mi narodil syn s pupeční šnůrou kolem krku, od roko 2005 se s manželem snažíme o druhé dítě v roce 2007 se nám to podařilo ale v 8týdnu těhotenství plod přestal růst a potratila jsem i nadále jsme chtěli mít dítě a podařilo se nám za 2 roky až v roce 2009 kdy se to samé opakovalo opět jsem potratila v 8 týdnu opět zamlklé těhotenství jak říkal gynekolog letos v roce 2011 se nam povedlo po dalších 2 letech otěhotnět dítě bylo zdravé do 8 měsíce kdy se mu omotala pupeční šnůra kolem krku a dítě se nám narodilo letos mrtvé prosím o radu není čas na nějaké vyšetření abych byla schopna dítě počít natož ho donosit živé?Není nějaká poradna nebo něco abychom byli s manželem schopni donosit dítě než zastárnem a už by nám bylo moc let na dítě?? Nějaká poradna nebo něco kde by nás vyšetřili? Moc děkuji za odpověd. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omotání a utažení pupečníku kolem tělíčka dítěte s jeho následným odumřením, tedy strangulace pupečníku, je zcela náhodná záležitost a nedá se tomu nijak zabránit a ani se nedá nijak dopředu předvídat. Ohledně této záležitosti tedy neexistuje žádné vyšetření. Pokud by nedošlo k této tragické náhodě, porodila byste již druhé donošené dítě. Není tedy důvod se obávat, že byste nemohla donosit další dítě, i přesto, že máte v anamnéze 2x spontánní potrat. Dejte si nyní čas k regeneraci organismu po posledním těhotenství a dále se pokuste počít další dítě. Pokud by u vás nastal problém s otěhotněním, je možné kontaktovat centrum pro léčbu neplodnosti.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: