Otěhotnění po revizi

Paní doktorko..koncem listopadu jsem prodělala zamlklý potrat ve 12tt a začátkem prosince jsem byla na hysteroskopii kvůli špatné revizi..nyní jsem po první menstruaci,ale musela mi být píchnuta injekce na to abych to dostala..byla jsem totiž už 7.týdnů po zákroku..paní doktorka mi dělala ultrazvuk a řekla mi že mám oba vaječníky v pořádku ale akorát sliznice byla nízká..piji kontryhelový čaj a užívám acidofolan...cítím se dobře..paní doktorka mi doporučuje vyčkat 6 měsíců na další otěhotnění,ale já nechci tak dlouho čekat...v květnu mi bude 39 tak skrz věk..jinak mám za sebou 2 otěhotnění která byla úplně bez problémů a i porody..tadyto otěhotnění které skončilo zamlklým potratem bylo s mým přítelem...jsem rozvedená...bylo to přítelovo první dítě...tak jsem se chtěla zeptat jestli má jít přítel na spermiogram a kdy se můžeme pokoušet o další miminko?Chtěla bych co nejdříve a proto prosím o radu..byl by problém zkoušet to třeba i teď?

Odpověď odborníka:

Spermiogram není třeba, co se týče otěhotnění, počkala bych minimálně 2-3normální menstruace bez vyvolávání, byly dva zákroky na děloze a menstrauce se musela vyvolávat. Pokud byste otěhotněla dříve, mohla byste potratit, protože sliznice by nemusela být dost silná na uhnízděné vajíčko.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: