Otěhotnění po sterilizaci a transplantaci

Dobrý den jsem tři roky po transplantaci ledviny. Je mi 37let a sterilizaci jsem podstoupila před 13lety. Jakou mám šanci mít dítě. Mám již 18letého syna ktery přišel na svět císařským řezem.Děkuji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den Anno! Těhotenství u vás teoreticky možné je. Jako první je potřeba se poradit s vaším ošetřujícím nefrologem, nevím jakou medikaci po transplantaci užíváte a zda by tedy bylo možné ji užívat v těhotenství, případně jaká je možnost převedení na léky s těhotenstvím slučitelné. Poté se obraťte na některé z center asistované reprodukce ve vašem kraji. Vzhledem k transplantované ledvině i k vašemu věku je ale bohužel pravděpodobné, že by vaše těhotenství bylo dosti rizikové. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Těhotenství po transplantaci plic | Od: Veronika | 5.5.2016 17:16
Dobrý den, chtěla bych sse ás zeptat. Jsem rok po
transplantaci plic a chtěla bych se zeptat, zda by
šlo mít i po tx dítě. Prosím o nějaké informace.
Děkuji mockrát. S pozdrav m Levá Veronika
reagovat
re:Těhotenství po transplantaci plic | Od: uLékaře.cz | 13.5.2016 09:30
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: