Otěhotnění po užívání atk

Dobrý den, s manželem se snažíme o druhé dítě, v červnu jsem vysadila antikoncepci a po týdnu jsem dostala menstuaci. Od té doby jsem už menstuaci neměla.V srpnu jsem byla u svého ginekologa a ten mi dal injekci na vyvolání,za dva týdny jsem krvácet začala,ale jen jeden den a od té doby zase nic.Chtela bych se zeptat zda i přez to může k otěhotnění dojít, popřípadě co pro to můžeme udělat. Mé první těhotenství bylo bez problémů.Předem děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Po vysazení antikoncepce u některých žen trvá delší dobu, než se tělo s hormonální dysbalancí vyrovná a cyklus se upraví. I při těchto nepravidelnostech je otěhotnění možné, ale pravděpodobnost je samozřejmě mnohem menší, než u cyklu pravidelného. Doporučuji cca 6 měsíců počkat na spontánní úpravu cyklu, pokud by se do této doby stav nezlepšil a/nebo pokud byste spontánně neotěhotněla, byla by na místě hormonální terapie.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: